Ateşleme bobininde bir problem olduğu takdirde yanma odasına ulaşan yakıt, burada yanmadan dışarı atılır ve aracın gaz yememesi sorunu oluşur. Eğer ateşleme bobininde arıza var ise araç bakıma girdiği zaman bu parça da kontrol edilmeli ve her 70-150 bin kilometrede bir yenisiyle değiştirilmelidir.
- Dizel araba gaz yemiyor ise mutlaka aracı bilgisayara bağlatın ve test edin. Problem doğru tespit edilmezse, sorun çözülene kadar boşa para yakmış olursunuz. Probleminiz %99 kötü yakıttan kaynaklı DEĞİL.
Contents
- 1 Araba gaz neden keser?
- 2 Araç yokuşta neden gaz yemez?
- 3 Arabanın gaz ayarı bozulursa ne olur?
- 4 Gaz kesici bozulursa ne olur?
- 5 Araç yokuşta neden bayılır?
- 6 Araç rampada neden çekişten düşer?
- 7 Yokuşta araba hangi vitesle çıkılır?
- 8 Gaz Ayarı benzini etkiler mı?
- 9 Arabada gaz ayarı ne işe yarar?
- 10 Tüp beyni arızalı olursa ne olur?
- 11 LPG gaz kesici bozulursa ne olur?
- 12 Gaz kesici filtre değişmezse ne olur?
- 13 Gaz kesici filtre ne zaman değişir?
Araba gaz neden keser?
Aracın LPG ‘de iken gaz kesmesinin en önemli nedenlerinden biri de aracın beynindeki elektronik bobinin içinde bulunan deliğin tıkanması durumudur. LPG ‘de gaz kesikliğinin nedenlerinden biri ise şamandırada tıkanıklık olmasıdır. Şamandıranın içinde bulunan delikte tıkanma olması halinde araç gaz keser.
Araç yokuşta neden gaz yemez?
ARABA YOKUŞTA NEDEN GAZ YEMEZ? Bunun yukarıda anlattığım nedenleri dışında genel nedeni gaz tepkime gecikmesinden kaynaklanır. Yani aracınızın gaz pedalına bastığınızda motora giden sinyalin yeterince hızlı ulaşmamış olması aracın tepkime reaksiyonunu düşürür ve sürücü tabiri ile gaz yemez.
Arabanın gaz ayarı bozulursa ne olur?
Bozuk lpg kalibrasyonunun en bariz belirtisi sabah benzinle olan ilk çalışmada oluşan sorunlardır. Araç benzinde çalışır ancak rölanti düşüktür, stop etmeye meyillidir. Tam tersi, lpg kalibrasyonu zengin ise, araç enjektör açık kalma sürelerini kısaltır ve motorun düzgün çalışmasını sağlar.
Gaz kesici bozulursa ne olur?
Gaz Kesici Arızaları ve Belirtileri Nelerdir? Araç rölantide düzensiz çalışıyor veya stop ediyorsa gaz filtresi arızalı veya tıkanmış olabilir. Tıkalı filtre regülatör de düşük basınç oluşmasına sebep olur. Bu durum aracın rölantisinin düşmesine ve teklemesine sebebiyet verir.
Araç yokuşta neden bayılır?
ARABA YOKUŞTA NEDEN GAZ YEMEZ? Yani aracınızın gaz pedalına bastığınızda motora giden sinyalin yeterince hızlı ulaşmamış olması aracın tepkime reaksiyonunu düşürür ve sürücü tabiri ile gaz yemez. Yani hantallaşır ve bayılır.
Araç rampada neden çekişten düşer?
Özellikle araçların bakımlarının düzenli yapılmaması kalitesiz yakıt kullanılması ve yağ değişiminin zamanında yapılmaması, aracı çekişten düşürür.Gaz beyninin gaz ayarı düzgün değilse ve hava ayarında sorun varsa, veya karbüratör hava alıyorsa, araç çekişten düşer.
Yokuşta araba hangi vitesle çıkılır?
Eğer soru “Rampada kalkış nasıl yapılır?” ise yani yokuşta duran bir araba sıfırdan kalkacaksa bu durumda vites 1’e alınmalı ve öyle kalkılmalıdır. Aracınızla seyir halindeyseniz ve karşınıza yokuş çıktıysa 1 vites, hatta arabanızın çekiş gücü azsa 2 vites küçültmeniz gerekir.
Gaz Ayarı benzini etkiler mı?
Hiçbir şekilde etkilemez. Araç benzin yakıtını oksijen sensöründen aldığı verilere göre ayarlar. Gaza geçme derecesini 45 yaptırın. Hem kış hem yaz bu şekilde kullanmanız en sağlıklısı.
Arabada gaz ayarı ne işe yarar?
Aracın lpg’ye geçme ısısı ayarlanır. Bir diğer ayar ise yakıt hava ayarıdır. Lpg ayarının düzenli olarak kontrol edilmesi, yakıtı daha verimli olarak kullanmanızı sağlar. Bu sebeple düzenli olarak kontrol ettirmeniz yararlı olacaktır.
Tüp beyni arızalı olursa ne olur?
Regülatörün arızalanması durumunda: Ateşlemeye müsait olmayan gaz, aracınızın çalışmasını zorlaştıracaktır. Arabanın rölanti devrinde inişli-çıkışlı durumlar, stop etme, rölanti tutmama gibi problemler baş gösterecektir. Özellikle karbüratörlü araçlarda meydana gelen LPG beyin donması durumu yaşayabilirsiniz.
LPG gaz kesici bozulursa ne olur?
Araç çalışır durumdayken LPG sistemine hiç geçmeyebilir. Araç benzinde iken aynı anda gaz salınımı olacağı için düzensiz bir şekilde çalışma ve rölanti bozukluğu gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Araçta tekleme sorunları sık sık meydana gelebilir.
Gaz kesici filtre değişmezse ne olur?
LPG filtresi, araç LPG deposundan gelen LPG’yi henüz sisteme dahil olmadan önce gözenekli yapısı ile süzerek motora iletilmesini sağlayan bir parçadır. LPG kontrol ünitesi akış hızını arttırmasına rağmen, tıkalı filtreden akamayan yakıt neticesinde araç LPG ile çalışmayı durdurur.
Gaz kesici filtre ne zaman değişir?
Gaz kesici değişimi aracın 20.000 ile 40.000 km arasında göstermesi durumunda gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde LPG ile ilgili diğer sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.