Contents
- 1 Atiker gaz filtresi kaç km değişir?
- 2 LPG filtresi yakıtı etkiler mi?
- 3 Gaz filtresi temizlenir mi?
- 4 Atiker Gaz kesici filtre tıkanırsa ne olur?
- 5 LPG filtresi kaç kilometrede bir değişir?
- 6 LPG gaz kesici filtre ne zaman değişir?
- 7 LPG yakıt tüketimi neden artar?
- 8 LPG regülatör basıncı yüksek olursa ne olur?
- 9 LPG’li araç neden çok yakmaya başlar?
- 10 Polen filtresi olmazsa ne olur?
- 11 Tüp bakımı kaç binde yapılır?
- 12 Gaz kesici arızası nasıl Anlaşilir?
- 13 LPG selenoid valf arızası nasıl anlaşılır?
- 14 LPG gaz kesici nasıl çalışır?
Atiker gaz filtresi kaç km değişir?
Lpg filtresi her 10.000 km de bir değişmesi gerekir.
LPG filtresi yakıtı etkiler mi?
Fazla yakıt yakıyor diye filtre değişimi yapılarak yakıt düşmez. Bu tamamen para tuzağıdır. Sıralı sistem araçlarda filtrenin tek görevi LPG enjektörlerini korumaktır. Kısacası LPG filtresiyle sıralı sistem araçlarda yakıt sarfiyatının uzaktan yakından alakası yoktur.
Gaz filtresi temizlenir mi?
LPG filtreleri her 10.000 kilometrede bir değiştirilmelidir. Contalar çıkarılır ve filtre haznesi temizlenir.
Atiker Gaz kesici filtre tıkanırsa ne olur?
Tıkalı filtre regülatör de düşük basınç oluşmasına sebep olur. Bu durum aracın rölantisinin düşmesine ve teklemesine sebebiyet verir. Filtrenin en kısa sürede değiştirilmesi gerekmektedir. Gaz filtresi sık sık tıkanıyorsa gaz aldığınız istasyonu değiştirmeniz önerilir.
LPG filtresi kaç kilometrede bir değişir?
Sıralı otogaz sistemlerinde ve Lpg li araçlarda bulunan Lpg filtresi kaç bin km değişir sorusuna cevap verecek olursak, lpg filtreleri değişim süresi ortalama 10.000 km olarak bilinmektedir.
LPG gaz kesici filtre ne zaman değişir?
Gaz kesici değişimi aracın 20.000 ile 40.000 km arasında göstermesi durumunda gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde LPG ile ilgili diğer sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
LPG yakıt tüketimi neden artar?
-Programsal olarak ayarlarının ya çok kısık ya çok açık olmasından dolayı fazla yakar. -Bunun yanında regülatör arızalarından dolayı araç fazla yakar. -Ayrıca enjektör bozuk ise fazla yakmaya sebep olabilir. -Otogaz nedeniyle fazla yakmanın bir sebebi de araçta bulunan sızdırmalar ve kaçaklarıdır.
LPG regülatör basıncı yüksek olursa ne olur?
Buna bağlı olarak regülatörün enjektörlere gönderdiği gaz basıncında yükselmeler ve düşüklük yaşanır. LPG regülatör gaz basıncının bu dalgalanmaları aracın gazda giderken benzinde geçmesine, yakıt sarfiyatının artmasına ve rolanti ve performans kaybın gibi sorunlara yol açar.
LPG’li araç neden çok yakmaya başlar?
Araçta bulunan supapların normalden daha gevşek ya da daha sıkı olması aracın LPG ‘yi çok yakmasına neden olacaktır. LPG sistemi ile çalışan bir araçta su azalması oluyorsa ya da araç yağ yakıyorsa bu durum aracın motorunda bir sorun olduğunu ve motorda bir sorun olması da LPG ‘nin çok yanmasına neden olacaktır.
Polen filtresi olmazsa ne olur?
Aracınızın hava filtresi kirlenirse veya tıkanırsa, motora alınan havanın filtreden geçişi zorlaşır. Bu durumda aracınızın yakıt kullanımı artar ve motor çekişi düşer. Gaz pedalı tepki süresi uzar ve egzoz emisyonları artar.
Tüp bakımı kaç binde yapılır?
Ayrıca LPG araca ilk takıldıktan sonra 1000 kilometrede bakım yapılmalıdır. 10000 kilometre de ise LPG valf filtresi temizliği yapılmalıdır. Her 5 bakımda bir kere de LPG beyin parçalarının orijinal yedek parçalar ile değişimi yapılmalıdır.
Gaz kesici arızası nasıl Anlaşilir?
LPG gaz kesici problemleri nasıl anlaşılır?
- Araç çalışır durumdayken LPG sistemine hiç geçmeyebilir.
- Araç benzinde iken aynı anda gaz salınımı olacağı için düzensiz bir şekilde çalışma ve rölanti bozukluğu gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
- Araçta tekleme sorunları sık sık meydana gelebilir.
LPG selenoid valf arızası nasıl anlaşılır?
Selenoid Valf Arızası
- Vites geçişlerinde vuruntu gibi bir ses duyulması
- Vites geçişi sırasında araç devrinin aşırı yükselmeye başlaması
- Şanzımanın bir ya da birkaç vitese geçiş yapmaması
LPG gaz kesici nasıl çalışır?
Gaz kesici ( gaz valfi), tanktan regülatöre gelen gazın kontrolünü sağlar. Üzerinde 12 voltluk bir bobin bulunmaktadır. Yakıt seçici anahtardan aldığı sinyal sayesinde bu bobin ile kumandası sağlanır. Ayrıca gaz içerisindeki pislikleri süzmeye yarayan bir filtre ile donatılmıştır.