Contents
- 1 Su sayacında Pil A bitti ne demek?
- 2 Doğalgaz sayaç değişimi zorunlu mu?
- 3 Doğalgaz sayaçları kaç yılda bir değişir?
- 4 Doğalgaz sayacında kontrol yazıyor ne yapmalıyım?
- 5 Kartlı Su Sayacı bittiğini nasıl anlarız?
- 6 Su sayacı bozuksa ne yapılmalı?
- 7 Doğalgaz sayaç değişimi ücretli mi?
- 8 Igdaş sayaç değişimi ücretli mi?
- 9 Doğalgaz sayacı hangi durumlarda sökülür?
- 10 Doğalgaz Sayacı bozuksa ne olur?
- 11 Doğalgaz Sayacı dönmüyor ne yapmalıyım?
- 12 Doğalgaz kaçak kullanılır mı?
- 13 Doğalgaz saatinde servis 5 yazıyor ne demek?
- 14 Başkentgaz kart değişimi nereden alınır?
- 15 Mekanik doğalgaz sayacı nedir?
Su sayacında Pil A bitti ne demek?
Sayaç içerisindeki pilin tamamen bitmesi durumunda ekranda PIL SON mesajı görülür. Bu durumda sayaç vanası işlevini yerine getiremez. Pil değişimi yapmak için Alo 185’i arayınız.
Doğalgaz sayaç değişimi zorunlu mu?
Doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından 20 yılını dolduran sayaçların müşterinin talebi olmaksızın yeni sayaçlar ile değiştirilmesi mevzuata uygundur.
Doğalgaz sayaçları kaç yılda bir değişir?
3516 sayılı Ölçü ve Ayarlar Kanunu’nun 9. Maddesi ve Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliğinin 9. maddesinin b bölümünde, ”Elektrik,su,havagazı, doğalgaz sayaçları ile akım ve gerilim transformatörlerinin muayeneleri on yılda bir yapılır” şeklinde ifade edilmektedir.
Doğalgaz sayacında kontrol yazıyor ne yapmalıyım?
KONTROL: Sayaçta kredi ve vana kapalı durumda. Vana açmak için abonenin kartı takması bekleniyor. KREDİ AZ: Sayaçta kalan gaz kritik seviyede. Abonenin gaz alması bekleniyor.
Kartlı Su Sayacı bittiğini nasıl anlarız?
Akıllı kart sayaca resimdeki şekilde yaklaştırılıp butona basıldığı zaman kartta yüklenmiş olan bu krediler sayaca aktarılmış olur. Buna istinaden LCD ekranda “YÜKLENEN” mesajı ve miktarı görüntülenir. Su sayacı yüklenmiş olan kredinin bitmesi durumunda vanasını kapatır.
Su sayacı bozuksa ne yapılmalı?
Su sayacının arızalanması, okunamaması,patlaması veya 10 yıllık periyodik muayene süresinin dolmasından dolayı sayaç değişim işlemi gerçekleşir. Abone İşleri Dairesi bürolarına veya 185’i arayıp başvuru yapılır. Sayaç değişimi iş emri hazırlanır.
Doğalgaz sayaç değişimi ücretli mi?
Doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından 2021 yılında uygulanacak “Bağlantı ve Hizmet Bedellerine İlişkin Usul ve Esaslar” belirlendi. Buna göre, abone bağlantı bedeli 749 lira oldu. Konutlardaki doğal gaz sobası için geçerli güvence bedeli 551 lira ve ön ödemeli sayaç değişim bedeli de 306 lira olarak açıklandı.
Igdaş sayaç değişimi ücretli mi?
Mevcut mekanik sayacın ön ödemeli sayaç ile değiştirilmesi durumunda 268,70 TL + KDV tahsil edilir.
Doğalgaz sayacı hangi durumlarda sökülür?
Borçlu aboneleri ödemelerini yapmaları konusunda uyardıklarını ifade eden Gündüz, şunları kaydetti: “Artık borcundan dolayı abonelerin doğalgaz sayacını sökmeyeceğiz. Bunun yerine sayaca kilit ve mühür takılacak. Doğalgaz vanalarına 1 haftadır gaz kesme aparatı takılarak, borçlu abonenin tüketimini engelliyoruz.
Doğalgaz Sayacı bozuksa ne olur?
Doğalgaz sayaçlarınızdaki arızalar sebebiyle tüketimin ölçülemediği veya yanlış ölçüldüğü durumlarda doğalgaz faturanızda eksik veya fazla bir doğalgaz bedeli tahsil edilebilir. Sayacınız tüketimi olduğundan fazla ölçmüş ise doğalgaz dağıtım şirketinden para iadesi alabilirsiniz.
Doğalgaz Sayacı dönmüyor ne yapmalıyım?
Sayacınız bozulduğunda hemen doğalgaz dağıtım şirketine haber verin. Şirket yetkilileri sayacınız bozulduğunda size yeni bir sayacı ücretsiz olarak tahsis edecektir.
Doğalgaz kaçak kullanılır mı?
Kaçak doğal gaz kullanımı halinde % 200, tekerrürü halinde % 300 ceza; Usulsüz doğal gaz kullanımı halinde ise sayaç açma kapama bedelinin 3 katı ceza uygulanır.
Doğalgaz saatinde servis 5 yazıyor ne demek?
Anladığım kadarıyla bu hata alçak basınç hatası.
Başkentgaz kart değişimi nereden alınır?
Doğalgaz aboneliğinin size ait olması durumunda: “Sayaç Kart Arıza ve Kayıp Kart İşlemleri” yapabilen Başkentgaz Şubelerinden, Elektronik Sayaç Servisine abone numaranızla başvurmanız gerekmektedir.
Mekanik doğalgaz sayacı nedir?
Sayaçların ilki, aylık okumalarla tüketimi ölçmeyi sağlayan mekanik sayaç, ikincisiyse önceden satılan alınan kontörle çalışan elektronik ön ödemeli sayaçtır. Ön ödemeli sayaca kullanım kredisi bir kart aracılığıyla yüklendiğinden, bu model kartlı sayaç olarak da anılır.