- Enjektör Ne İşe Yarar? Enjektör aracın çalışması için gerekli yakıtın dağıtılmasını sağlar. Depolama alanında gelen yakıt enjektör ile aracın çalışması için ihtiyacı olan noktalara dağıtılır. Enjektör araç motorunda hayati bir öneme sahip olmaktadır.
Contents
- 1 LPG enjektörü bozuksa ne olur?
- 2 LPG enjektörü kaçırırsa ne olur?
- 3 Atiker enjektör arızası nasıl anlaşılır?
- 4 Otogaz enjektörü ne işe yarar?
- 5 Bozuk enjektör motora zarar verir mi?
- 6 Atiker enjektör kaç km değişir?
- 7 Enjektör arızası nasıl belli olur?
- 8 LPG enjektör tamir edilir mi?
- 9 LPG enjektörü temizlenir mi?
- 10 Benzin enjektörlerin tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?
- 11 Regülatör bozukluğu nasıl anlaşılır?
- 12 Enjektör ömrü ne kadardır?
- 13 Gaz filtresi değişmezse ne olur?
- 14 Enjektör çekişi etkiler mi?
- 15 LPG beyin arızası nasıl anlaşılır?
LPG enjektörü bozuksa ne olur?
Bozulan enjektör gaz kaçağına sebep verebilir. Aracınızın içinde gaz kokusu hissedebilirsiniz. Araç rölanti halinde iken devir yükselip, düşebilir. Aracın devrinde inişli çıkışlı dalgalanmalar yaşayabilirsiniz.
LPG enjektörü kaçırırsa ne olur?
1- Araç lpg de çalışırken rolantide inişli çıkışlı dalgalanma meydana gelir. 3- Lpg enjektörleri arıza yaptığı zaman gaz kaçağı yapar bu yüzden manifolda biriken gaz yüzünden sabah ilk benzinde çalışınca araçta boğulma meydana gelir ve araç çok geç çalışır. 4- Aracın lpg de çok yakmasına neden olur.
Atiker enjektör arızası nasıl anlaşılır?
Araç LPG ile rölantideyken araç sahibi penseyi veya kargaburnu alıp LPG enjektör hortumunu tek tek sıkarak yangın olup olmadığını ya da neredeyse hiç etkileşim olmadığını yani kalkışta gözlerin sarsıldığını tespit etmelidir. Hortum sıkılır. Bir veya iki hortum zar zor etkileşiyorsa, LPG enjektörü arızalı demektir..
Otogaz enjektörü ne işe yarar?
Bazı marka Otogaz sistemlerinde LPG enjektör arızası meydana geldiğinde LPG ecusu enjektör arızasını algılayarak aracın gazda çalışmasına engel olarak benzine geçmesini sağlar. Bir çok markanın LPG enjektörü arıza yaptığında yüksek devirlerde gazda benzine geçmesine sebep olur.
Bozuk enjektör motora zarar verir mi?
Eğer ki bozulmuş enjektör tamir edilmez veya değiştirilmez ise motora büyük zararlar verebilir.
Atiker enjektör kaç km değişir?
Valtek diğer adıyla rail enjektör yerli yabancı bir çok LPG sisteminde kullanılmakta olup bu markalardan birkaç örnek verecek olursak atiker, aldesa, akl, mimgas, ecotech, tartarini, zavoli gibi enjektörlerdir. Valtek enjektörlerin ömrü ortalama 40.000 km ile 70.000 km arasında değişmektedir.
Enjektör arızası nasıl belli olur?
Aracın çalışmasında zorluk yaşanıyorsa ve marşa uzun süre basıldığında çalışıyorsa enjektör arızasından şüphelenebilirsiniz. Bir başka belirtisi ise, araç rölantisini koruyamaz ve stop eder. Özellikle ışıklarda ve aracı her boşa attığınızda stop etme sorunu yaşarsınız.
LPG enjektör tamir edilir mi?
LPG enjektör tamir kiti ile enjektörden kaynaklı oluşan aksaklıklar kolyca çözülebilir. LPG enjektör arıza tamiri için öncelikle bobinler sökülür. LPG enjektörlerinin düzenli çalışması ve uzun süreli kullanımı için belli aralıklarla bakımı yapılmalıdır. Bobine bağlı kabloların sökümü ile işleme başlanır.
LPG enjektörü temizlenir mi?
LPG enjektörlerini temizlemek ve kontrol etmek için kullanılan özel test cihazları bulunmaktadır. Bu cihazlar sadece bu iş için özel olarak üretilmiş ve geliştirilmiştir. Araçtan sökülen enjektörler, tek tek makinaya bağlanarak, özel sıvısı sayesinde profesyonelce temizlenmektedir.
Benzin enjektörlerin tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?
Tıkalı Enjektör Arıza Belirtileri Nelerdir?
- – Bir veya daha fazla silindirde ateşleme sorunları,
- – Motorun gücünde azalma,
- – Ani hızlanma ve yavaşlamalarda performans sorunları,
- – Motorda tekleme, sarsıntı ve stop etme,
- – Motorun zor çalışması veya hiç çalışmaması,
- – Rölanti dalgalanması,
Regülatör bozukluğu nasıl anlaşılır?
Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG’li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.
Enjektör ömrü ne kadardır?
Araç eğer benzinli ise 40.000 km’de, dizel ise de 25.000 km ila 30.000 km arasında enjektör temizliğinin yaptırılması gerekmektedir.
Gaz filtresi değişmezse ne olur?
LPG filtresi, araç LPG deposundan gelen LPG ‘yi henüz sisteme dahil olmadan önce gözenekli yapısı ile süzerek motora iletilmesini sağlayan bir parçadır. LPG kontrol ünitesi akış hızını arttırmasına rağmen, tıkalı filtreden akamayan yakıt neticesinde araç LPG ile çalışmayı durdurur.
Enjektör çekişi etkiler mi?
Aracınızda siyah duman atma varsa enjektörleriniz bozulmuş demektir. En belirgin özelliği budur. Bunun dışında yakıt tüketiminiz artmışsa, motor çekişi düşmüşse, aracınız tekliyorsa, rölantideyken aniden stop ediyorsa ve sabahları geç çalışıyorsa enjektörlerinizin arızalı olduğundan şüphelenebilirsiniz.
LPG beyin arızası nasıl anlaşılır?
LPG Beyin Arızası Belirtileri Nelerdir.
- Motor Suyuna Gaz Karıştırması
- Sabahlarırı LPG Beyninin Donması
- Beyinden Sürekli Gaz Kaçırması
- Sabahları Geç Çalışma ve Rolantide Düzensizlik.
- Beyin Dirseklerinden veya Diyaframdan Su Kaçırması