Gaz Kesici Bozulursa Ne Olur?(Çözüm bulundu)

Gaz Kesici Arızaları ve Belirtileri Nelerdir? Araç rölantide düzensiz çalışıyor veya stop ediyorsa gaz filtresi arızalı veya tıkanmış olabilir. Tıkalı filtre regülatör de düşük basınç oluşmasına sebep olur. Bu durum aracın rölantisinin düşmesine ve teklemesine sebebiyet verir.

Gaz kesicinin bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

LPG gaz kesici problemleri nasıl anlaşılır?

  1. Araç çalışır durumdayken LPG sistemine hiç geçmeyebilir.
  2. Araç benzinde iken aynı anda gaz salınımı olacağı için düzensiz bir şekilde çalışma ve rölanti bozukluğu gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
  3. Araçta tekleme sorunları sık sık meydana gelebilir.

LPG gaz kesici ne zaman değişir?

Araba LPG durumunda çalıştığı zaman ise gaz kesici çalışmaya başlar ve gaz basıncını dengeleyip bir yandan da filtreleyerek regülatöre gönderir. Gaz kesici değişimi aracın 20.000 ile 40.000 km arasında göstermesi durumunda gerçekleştirilmelidir.

Gaz kesici filtre değişmezse ne olur?

LPG filtresi, araç LPG deposundan gelen LPG’yi henüz sisteme dahil olmadan önce gözenekli yapısı ile süzerek motora iletilmesini sağlayan bir parçadır. LPG kontrol ünitesi akış hızını arttırmasına rağmen, tıkalı filtreden akamayan yakıt neticesinde araç LPG ile çalışmayı durdurur.

You might be interested:  Tüplü Güneş Enerji Sistemleri Nasıl Çalışır?

Araba gaz neden keser?

Aracın LPG ‘de iken gaz kesmesinin en önemli nedenlerinden biri de aracın beynindeki elektronik bobinin içinde bulunan deliğin tıkanması durumudur. LPG ‘de gaz kesikliğinin nedenlerinden biri ise şamandırada tıkanıklık olmasıdır. Şamandıranın içinde bulunan delikte tıkanma olması halinde araç gaz keser.

Benzin kesici arızalı olursa ne olur?

Karbüratörlü lpg sistemi takılı araçlarda bulunan benzin kesici arıza yaptığı zaman motor gazda çalışırken tekleme ve sarsıntı meydana gelir. Sanki araçta motor arızası varmış gibi algılanmaya sebep olur. karburatöre giden benzin hortumunu çıkartıp ucunu körleyerek aracı lpg de çalıştırmamızdır.

Gaz valfi bozulursa ne olur?

Kombinin ateşleme yapmaması, alev yokluğu sorununun olması gaz valfi arızası belirtilerinin başında gelir. Bunun yanı sıra ateşleme devresi sorununa bağlı; sıcak su sorunu, peteklerde ısıtmama sorunu da (kombi ateşleme yapmadığı için hiçbir konumda çalışma yapmaz) yaşanabilir.

LPG gaz kesici filtresi tıkanırsa ne olur?

Araç rölantide düzensiz çalışıyor veya stop ediyorsa gaz filtresi arızalı veya tıkanmış olabilir. Tıkalı filtre regülatör de düşük basınç oluşmasına sebep olur. Bu durum aracın rölantisinin düşmesine ve teklemesine sebebiyet verir. Aracın LPG de iken çekişinde düşme veya gaz yememe sorunu yaşanabilir.

LPG selenoid valf arızası nasıl anlaşılır?

Selenoid Valf Arızası

  1. Vites geçişlerinde vuruntu gibi bir ses duyulması
  2. Vites geçişi sırasında araç devrinin aşırı yükselmeye başlaması
  3. Şanzımanın bir ya da birkaç vitese geçiş yapmaması

LPG filtresi yakıtı etkiler mi?

Fazla yakıt yakıyor diye filtre değişimi yapılarak yakıt düşmez. Bu tamamen para tuzağıdır. Sıralı sistem araçlarda filtrenin tek görevi LPG enjektörlerini korumaktır. Kısacası LPG filtresiyle sıralı sistem araçlarda yakıt sarfiyatının uzaktan yakından alakası yoktur.

You might be interested:  Klima Gaz Nasıl Basılır?(Doğru cevap)

BRC gaz filtresi kaç km değişir?

Sıralı otogaz sistemlerinde ve Lpg li araçlarda bulunan Lpg filtresi kaç bin km değişir sorusuna cevap verecek olursak, lpg filtreleri değişim süresi ortalama 10.000 km olarak bilinmektedir.

Prins gaz filtresi kaç km değişir?

Filtre değişim zamanları 1 yıl veya 20.000 km ‘dir(hangisi önce dolar ise). Değişim işlemleri yetkili Prins bayilerinde ve orijinal yedek parçalar ile yapılmalıdır.

Araba yolda giderken neden silkeleme yapar?

Örneğin ilk kalkışta veya vites değişimlerinde oluşan silkeleme kuvvetle muhtemel baskı balatadan yapar. Ancak hızlanırken oluşan silkelemenin nedeni ateşleme sistemi, yakıt sistemi hatta şaftın bağlantı takozları veya mafsalı olabilir.

Araba yolda giderken neden tekleme yapar?

Subaplarda yaşanan kırılma yada subap yaylarının deforme olması da teklemeye sebebiyet veren etkenlerdendir. Bunun dışında, aracınızın bujilerinde yağlama var ise yada aracınızda ki bujiler den herhangi biri, düzgün çalışmıyor ise araçta tekleme görülür.

Benzinli araba yolda giderken neden tekler?

Benzinli arabanın teklemesi vites atarken ise bu durum debriyajın serbest kalmasından ve ani gaza basmadan kaynaklıdır. Eğer araç otomatik yada DSG şanzıman ise tekleme problemi kavrama sisteminden kaynaklıdır. Yağ basıncına bakın. Dengesiz ise problem buradadır.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *