LPG Tankın da bulunan gazın, yakıt hattı çekilerek motor kısmına getirilmesi ile Regülatör, yüksek basınç altında sıvı olan gazı buhar fazına çevirir. Regülatörden buhar fazında çıkan LPG filtre edilir ve pisliklerden arındırılır. Daha sonra enjektörler vasıtası ile silindirlere verilerek yanma sağlanmış olur.
Contents
- 1 Sıralı sistemde benzin olmazsa ne olur?
- 2 Sıralı gaz Sistemi Nedir?
- 3 Sıralı sistem LPG benzin biterse ne olur?
- 4 Arabanın gaza geçtiği nasıl anlaşılır?
- 5 Aracı direk LPG ile çalıştırmak zararlı mı?
- 6 Benzin bitmesi motora zarar verir mi?
- 7 Sıralı sistem LPG enjektör arızası nasıl anlaşılır?
- 8 Araca LPG nasıl takılır?
- 9 Benzin bitti yolda kaldım ne yapabilirim?
- 10 Lpg’li araç benzinde nasıl çalışır?
- 11 Lpg’li araç nasıl kullanılır?
- 12 Araba neden gaza geç geçer?
- 13 Gaz bitince otomatik benzine geçer mi?
- 14 LPG neden devreye girmiyor?
Sıralı sistemde benzin olmazsa ne olur?
LPG’li araçta benzinin önemi ne ya da LPG’li arabada benzin neden gerekli diye merak edenler için hemen açıklayalım: Sıralı sistem araçlarda benzin biterse aracın marşına basıldığında çalışmaz hale gelir. Bu da şu demek: devir, ısı, ve basınç sensörlerinden gelen sinyale göre Ecu aracın lpg de çalışmasını sağlar.
Sıralı gaz Sistemi Nedir?
Sıralı sistem lpg sistemi birden çok noktadan elektronik sıralı enjeksiyonlu araçlara montaj yapılabilen otogaz sistemidir. Sıralı sistemin en önemli özelliği, performansının benzin ile aynı olması ve sorunsuz, rahat bir kullanım sağlamasıdır.
Sıralı sistem LPG benzin biterse ne olur?
Sıralı sistem araçlarda benzin biterse aracın marşına basıldığında çalışmaz hale gelir. Nedeni ise sıralı sistemlerde ecu ilk çalışmada benzine programlanmış olmasıdır. Yani devir, ısı, ve basınç sensörlerinden gelen sinyale göre Ecu aracın lpg de çalışmasını sağlar.
Arabanın gaza geçtiği nasıl anlaşılır?
gaz tankındaki seviyeyi gösteren, brc marka lpg’ler için 4 yeşil ışık bir kırmızı ışıktan oluşan ledlerdir. tek kırmızı yanarken araç benzinde çalışıyor demektir, yeşile döndü mü lpg’ye geçmiştir demektir.
Aracı direk LPG ile çalıştırmak zararlı mı?
Aracı özellikle sabahları soğukken direk LPG ile çalıştırmak zararlı arkadaşlar. Çünkü sıvı halde bulunan LPG ‘nin gaz fazına geçmesi için belirli bir ısıya ihtiyacı var. Çünkü motor iç ısısını arttıracaktır bu da bize zaman içerisinde motor yapısına zarar verecektir.
Benzin bitmesi motora zarar verir mi?
En iyi tercih uyarı ışığını önemsemektir çünkü tükenen akaryakıt hem araca hem cüzdana zarar verir. Dizel araçlarda fatura daha da kabarabilir. Bir dizel motorda pompa ve enjektör yağlı karışım yerine hava ile çalıştığında hasar görebilir. Ayrıca filtrelerin ve pompaların tıkanma riski de var.
Sıralı sistem LPG enjektör arızası nasıl anlaşılır?
Araç LPG ile rölantideyken araç sahibi penseyi veya kargaburnu alıp LPG enjektör hortumunu tek tek sıkarak yangın olup olmadığını ya da neredeyse hiç etkileşim olmadığını yani kalkışta gözlerin sarsıldığını tespit etmelidir. Hortum sıkılır. Bir veya iki hortum zar zor etkileşiyorsa, LPG enjektörü arızalı demektir..
Araca LPG nasıl takılır?
Yapılan İşlemler
- Akü ile araç bağlantısı kesilir.
- Manifold sökülür.
- Delikler açılır ve nozullar takılır.
- Gaz hortumları sabitlenir.
- Kelepek gövdesi delinir.
- Rekor takılır.
- Manifold monte edilir ve gaz hortumları kesilir.
- Rekorlar enjektöre takılır.
Benzin bitti yolda kaldım ne yapabilirim?
Yolda Benzin Bitince Ne Yapılır?
- Dörtlüleri yakın.
- Araç güvenli bir yerde dururken, yakıt bulmalısınız.
- Diğer bir ihtimal de yol yardım ya da sigorta şirketini aramak.
- Çekici de çağırabilirsiniz.
- Bidonla alacağınız yakıtı, aracın yakıt depo kapağından düzgünce dökün.
- Aracınızı çalıştırın.
Lpg’li araç benzinde nasıl çalışır?
Karbüratörlü araçlar, lpg ‘den benzine geçmesi için motorun dönmesi gerekir. Karbüratörlü araçlarda elektrikli bir benzin pompası olmadığı için motorun dönmesi ile birlikte benzin otomatiği çalışır. Depodan motora benzin ulaştırılır. Bu sebeple karbüratörlü araçlarda lpg ‘den benzine sürüş anında geçmek gerekir.
Lpg’li araç nasıl kullanılır?
LPG sistemlerinde motor ilk çalıştırma anında bir müddet benzin ile çalıştırılır. Bu sayede motorun soğutma suyu ısınarak buharlaştırıcıyı ısıtır ve buharlaştırıcı içinde bulunan sıvı LPG manifold içine gaz hâlde girer. Buharlaştırıcı ısındıktan sonra motor LPG ile daha rahat çalıştırılır.
Araba neden gaza geç geçer?
1 – Sıralı sistem araçlara gaz ayarı yapılırken gaza geçiş ısısı yüksek ısıda LPG ye geçişe ayarlanmış olabilir bu yüzden araçta benzinden gaza geç geçme sorunu olabilir. 4 – Motor suyu eksik olursa regülatöre yeterli su girmediğinden dolayı sıralı sistemde araçta gaza geç geçme problemi meydana gelir.
Gaz bitince otomatik benzine geçer mi?
Lpg bitince erke dönergeci devreye giriyor ve sonsuz enerjiye ulaşılıyor. sırali sistemse benzine otomatik gecer benzin deposu da boş ile yokuş aşşagı serbest birakabilirsin.
LPG neden devreye girmiyor?
2- Map Sensörü Arızası: LPG map sensörü arızalı ise regülatörden gelen basıncı algılayamadığı için ecu’ye yanlış sinyal gönderir. Ecu maptan aldığı düşük basınç sinyali doğrultusunda aracın gaza geçmesini engeller. Enjektör kaynaklı LPG ‘ye geçmeme sorunu yaşandığında arızalı enjektörün değişmesi gerekir.